Mainos
Mainos

Tsunamin uhreille ja omaisille terapiaa

Kela järjestää kuntoutuspalveluja Aasian katastrofin uhreille ja omaisille. Suurimmassa kuntoutuksen tarpeessa ovat katastrofin kokeneet ja molemmat tai toisen vanhempansa menettäneet lapset ja nuoret.

Kansaneläkelaitos varautuu järjestämään Aasian katastrofin uhreille ja omaisille kuntoutuspalveluina erilaisia psykoterapioita maaliskuun alusta alkaen. Tarjolla on sekä lyhyt- että pitempikestoista terapiaa vuosina 2005-2008.

Kela päätti heti tsunamin jälkeen varata miljoona euroa tähän kuntoutukseen. Lisätuki on tarpeen, koska kunnat eivät todennäköisesti ole osanneet tai pystyneet varautumaan yllättävään ja suureen tarpeeseen.

- Lisäpalveluja järjestämällä vähennetään julkisen terveydenhuollon jonoja, perustelee etuuspäällikkö Tomi Ståhl Kelasta.

Suurimmassa hoidon ja kuntoutuksen tarpeessa ovat katastrofin kokeneet ja molemmat tai toisen vanhempansa menettäneet lapset ja nuoret. Kohderyhminä ovat lisäksi mm. katastrofialueella loukkaantuneet ja vammautuneet sekä kadonneiden, kuolleiden ja loukkaantuneiden omaiset ja läheiset. Kaikille näille ryhmille voidaan järjestää psykiatrisen arvion perusteella eri pituisia yksilöterapioita, ryhmäpsykoterapiaa tai perheterapiaa.

Terapiakäyntien määrä ja kesto ovat samat kuin yleensä Kelan tukemissa psykoterapioissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme