Mainos
Mainos

Tsunamitutkinta valmistunut

Tutkintaselostus luovutetaan pääministeri Matti Vanhaselle viikon kuluttua.

Aasian luonnonkatastrofin tutkintalautakunnan työ on valmistunut. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan lautakunnan puheenjohtaja presidentti Martti Ahtisaari luovuttaa tutkintaselostuksen pääministeri Matti Vanhaselle ensi keskiviikkona.

Valtioneuvosto nimitti lautakunnan tammikuussa tutkimaan muun muassa ulkoministeriön toimintaa luonnonkatastrofin aikana. Lautakunta on kerännyt tietoja viranomaisten toiminnasta, tiedonkulusta ja päätöksenteosta.

Oikeuskansleri Paavo Nikula selvitti kansalaiskanteluiden perusteella 4 lautakunnan jäsenen esteellisyyttä, mutta ei katsonut ketään jääviksi.

Tutkintaselostus julkaistaan onnettomuustutkintakeskuksen, valtioneuvoston ja oikeusministeriön nettisivuilla ensi keskiviikkona kello 11.

Keskusrikospoliisi tiedotti tänään, että tsunamissa kadonneista 178 suomalaisesta on tähän mennessä löytynyt 144 vainajaa. Heistä Suomeen on tuotu 135 ja ulkomaille 7. Kaksi alustavasti tunnistettua vainajaa odottaa Thaimaassa kotiuttamista. Kateissa on edelleen 34 henkilöä.

Tunnistamattomia vainajia on Thaimaassa edelleen yli 2 000, joista valtaosa on paikallista väestöä. Suomen keskusrikospoliisi aikoo pitää tunnistusryhmää Thaimaassa niin kauan kuin maan viranomaiset haluavat ulkomaista apua. Ryhmän kokoa kuitenkin supistetaan, ja kesäkuun puolivälistä eteenpäin paikalla on 15 henkeä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme