Mainos
Mainos

Tsunamiuhreilla heikot vakuutukset

Alle 80:llä Aasian katastrofissa menehtyneellä oli normaali riskihenkivakuutus.

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton mukaan vakuutusyhtiöt maksavat tapaninpäivän luonnononnettomuudessa mukana olleille ja heidän läheisilleen korvauksia noin 12 miljoonaa euroa, mikä on kansainvälisesti tarkasteltuna vähän. Esimerkiksi taannoisen kolme ihmishenkeä vaatineen ketjukolarisuman korvaukset ovat vain hieman tätä pienemmät.

Matkustajavakuutus oli Aasiaan matkanneilla suomalaisilla yleisempi kuin henkivakuutus kuoleman varalta. Kaikilla ei sitäkään yllättäen ollut. Suomeen lennätettiin 160 tsunamissa loukkaantunutta, joista parillakymmenellä ei ollut vakuutusta. Onneksi kaikilla vaikeasti loukkaantuneilla vakuutus oli.

Tapaninpäivän hyökyaaltokatastrofi oli mittavin suomalaisia koskettanut suuronnettomuus puoleen vuosisataan. Onnettomuudessa kuoli 178 suomalaista ja 160 loukkaantui.

Korvauksista kaksi kolmasosaa maksetaan kuolemanvaraturvana menehtyneiden edunsaajille. Normaali riskihenkivakuutus oli alle 80 menehtyneellä ja keskimääräinen korvaus jäi 30 000 euroon.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 31.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme