Mainos
Mainos

TT: EU:n komissio unohti reuna-alueet polttoaineveroesityksessä

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton mielestä EU:n komissio unohti ottaa EU:n reuna-alueet huomioon polttoaineveroesityksessään.

EU:n komission ehdotus autojen polttoaineiden verotuksen harmonisoinnista on tyypillinen esimerkki siitä, että EU:n reuna-alueita ei oteta huomioon päätöksenteossa, arvostelee Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT.

Komissio esitti eilen, että polttoainevero yhtenäistetään ympäristösyistä ja kilpailun vääristymien estämiseksi unionin jäsenmaissa. Komission ehdotus merkitsisi dieselveron merkittävää nousua Suomessa. Ehdotuksen toteutuminen aiheuttaisi 15 prosentin nousun Suomen kuorma-autoliikenteen polttoainekustannuksiin.

TT:n mukaan suomalaisen teollisuuden kuljetuskustannukset ovat kymmenen prosenttiyksikköä korkeammat kuin Keski-Euroopassa. TT katsookin, että tasapuolisuuden nimissä veron tulisi täällä olla alhaisempi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme