Mainos
Mainos

TT halua pitkän tupoon

Teollisuuden ja työnantajain TT on valmis neuvottelemaan monivuotisesta tulopoliittisesta ratkaisusta.

TT:n Tavoitteena on monivuotinen tupo ja , että siihen liittyisi hallituskauden yli ulottuva veronalennusohjelma. TT:n työvaliokunnan torstaina hyväksymän kannan mukaan ratkaisun on oltava kattava ja turvattava Suomen työvoimakustannusten sopeuttaminen muiden Emu-maiden tasolle.

TT:n mukaan palkankorotusten pelivara on erittäin pieni. Järjestö laskee jo ensi vuoden veroratkaisujen ja liukumien tietävän palkansaajille noin viiden prosentin palkankorotusta vastaavaa erää.

TT torjuu indeksiehdon ja ansiokehitystakuun ottamisen mukaan sopimukseen. Järjestön mukaan ne vain ruokkisivat inflaatiota. Sopimuksen olisi TT:n mukaan oltava mahdollisimman yksikertainen. Mm. koulutukseen liittyviä laadullisia kysymyksiä voitaisiin edistää ns. jatkuvan neuvottelun menettelyllä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot