Mainos
Mainos

TT:n Korpela vaatii hallitukselta päätöksiä yritysverotuksesta

Teollisuuden ja työnantajien TT:n toimitusjohtaja Tarmo Korpela arvostelee hallitusohjelmaa yritysverotusta koskevasta epämääräisyydestä.

Korpela vaatii hallitusta kiirehtimään etenkin päätöksiä pääoma- ja yhteisöverotusta koskevista linjauksista. Epävarman tilanteen jatkuminen on Korpelan mukaan johtamassa siihen, että suomalaisyritysten siirtyminen ja investoinnit Viroon kiihtyvät.

Yle1:n Tänään iltapäivällä -ohjelmassa haastateltu Korpela arvioi, että kun tähän asti Viroon on siirtynyt vain tuotanto, jatkossa ulkomaille siirtyvät myös emoyhtiöiden konttorit. Viron yritysverotus on selvästi Suomea kevyempi eikä jakamattomasta voitosta makseta veroa lainkaan.

Hallitusohjelmassa todetaan, että yhtiöveron hyvitysjärjestelmää korvataan asettamalla osingot osittain veronalaisiksi. Pienten ja keskisuurten yritysten verotusta ei aiota kiristää.

Korpela mukaan hallitusohjelman epämääräisyys johtuu mm. siitä, ettei siinä esimerkiksi kerrota, mitä tarkoitetaan osittaisella verotuksella tai kuinka suuri on pieni tai keskisuuri yritys.

TT:lle ei riitä kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen ilmoittama linja, että osinkoverotusta ei kiristetä, ellei samaan aikaan yhteisö- ja pääomaverokantaa kevennetä. Korpela ei näe kytkökselle perusteita vaan katsoo, että nämä on ratkaistava erikseen.

Yhteisverokannan alentaminen tulisi hänen mielestään tehdä täysin riippumatta osinkoverotuksesta. Koska EU:n itälaajeneminen toteutuu jo ensi vappuna, hallituksen tulisi hyvissä ajoin ennen vuoden loppua pystyä kertomaan, mitä se aikoo tehdä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme