Mainos
Mainos

TT:ssä ei uskota talouden nousuun

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton puheenjohtaja ei usko ennusteisiin talouden elpymisestä.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton puheenjohtaja Juha Rantanen varoitaa Turun Sanomissa ja Aamulehdessä irtisanomisten ja lomautusten jatkuvan.

Ahlströmin toimitusjohtajana toimiva Rantanen muistuttaa, että jo kolmena peräkkäisenä keväänä elpymisen on povattu alkavan heti syksyn tullen. -Kansantaloustieteilijöitä tulee signaaleja, että nyt on tapahtunut muutos parempaan. Mutta kun keskustelee asiakkaiden tai oman organisaation tai muiden yritysjohtajien kanssa, niin mitään paranemista ei nähdä.

Kun kysynnän ei odoteta elpyvän, on Rantasen mukaan olemassa riski, että rakennekustannuksia tullaan karsimaan edelleen ja yksiköitä joudutaan sulkemaan. Rantasen mukaan teollisuus on valmis keskustelemaan ay-liikkeen kanssa työllisyydestä. Hän vaatii kuitenkin tätä tunnustamaan tosiasiat, eikä pitäytymään vanhassa.

-Parempi olisi löytää ratkaisut yhdessä. Kysymys on nyt siitä, tehdäänkö ne ennakoivasti vai hemmetinmoisen kriisin jälkeen, Rantanen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot