Mainos
Mainos

TT: Työllisyyden turvaaminen päätavoite

Teollisuuden ja työnantajien etujärjestö TT sanoo työllisyyden turvaamisen olevan ensi tulokierroksen päätavoite. TT:n selvityksen mukaan yritykset haluaisivat entistä selkeämmin sopia työehtosopimuksiin kuuluvista palkkaratkaisuista suoraan toimipaikoilla.

TT:n johtaja Seppo Riski sanoo, että ne, jotka esittävät voimassaolevia sopimuksia korkeampia palkankorotusvaatimuksia, ovat hylänneet työllisyystavoiteet.

Työllisyystilanne on toistaiseksi pysynyt hyvänä, mutta epävarmuus tulevasta talous- ja työllisyyskehityksestä kasvaa Seppo Riskin mukaan koko ajan.

Tupon selvittelyjakso pitäisi Riskin mukaan käyttää yhteisten talous- ja työllisyystavoitteiden muotoiluun.

Yritykset sopisivat palkankorotuksista työpaikoilla

Yritykset haluasivat entistä selkeämmin sopia työehtosopimuksiin kuuluvista palkkaratkaisuista suoraan toimipaikoilla, selviääTeollisuuden ja Työnantajain palkkaustapatiedustelusta.

Tiedustelun mukaan palkankorotuksista haluaisi sopia suoraan henkilöstön kanssa yli kolme neljästä yrityksestä.

Yrityskohtaista järjestelyvaraa halutaan laajamittaisemmin myös työehtosopimusten palkkaratkaisuihin.

TT:n kyselyä varten haastateltiin 500 keskisuuren ja suuren yrityksen johtohenkilöitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot