Mainos

TTVK selvitti MM-kisastudioita – laittomia kiekkokatsomoita muutamia kymmeniä

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus selvitti viime viikolla ravintoloissa mahdollisesti ilman asianmukaisia sopimuksia näytettyjä MM-jääkiekon kisalähetyksiä. Lähes kaikki ravintoloitsijat näyttivät kisastudiot luvallisesti.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK suoritti viime viikolla valvontakierroksia ravintoloissa pääkaupunkiseudulla. Kierrosten aikana käytiin lähes 400 ravintolassa. Niistä noin kymmenessä prosentissa havaittiin epäselvyyksiä.

Näissä ravintoloissa näytettiin MM-lätkän Kisastudiota ilman asianmukaisia sopimuksia, eli käyttäen mahdollisesti yksityiskorttia tai niin sanottua piraattikorttia. Sopimusehtojen mukaan yksityiskorttia ei saa käyttää ansiotoiminnassa.

– On positiivista, että asiat olivat pääosin kunnossa. Olemme yhteydessä niihin ravintoloihin, joissa havaittiin epäselvyyksiä, asian selvittämiseksi, TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoo.

"Luvaton urheilun näyttäminen vääristää kilpailua"

Kotilainen uskoo, että suomalaisravintoloitsijat tuntevat maksu-tv-ohjelmien näyttämiseen liittyvät säännöt.

– Kun on kyse elinkeinotoiminnasta, ne pitäisi tietää. On toki mahdollista, että joku on käyttänyt tietämättömyyttään tällaisia kuluttajille myynnissä olevia yksittäisiä kortteja. On kuitenkin niin, että jos tv-kanava on osa ravintolan palvelua, eli se tuo ravintolaan lisää asiakkaita ja sitä kautta yritykselle lisätuloa, siihen pitää olla hankittuna asianmukainen lisenssi.

TTVK tähdentää, että toiminta, jossa käytetään luvattomasti yksityiskorttia ravintolatoiminnassa, vääristää kilpailua ravintola-alalla. TTVK aikoo tehdä ravintolakierroksia jatkossa myös muualla Suomessa.

– Tämäntyyppinen luvaton toiminta on epäreilua niitä kohtaan, jotka ovat hoitaneet sopimuksensa asianmukaisesti. Sääntöjen tulee olla kaikille samat. Tavoitteena on saada kattavampi kuva tilanteesta, ja epäselviin tapauksiin tullaan puuttumaan jatkossakin, Kotilainen toteaa.

Kotona maksukanavia voi katsella isollakin porukalla

Jääkiekon MM-kisojen lähetysoikeudet olivat MTV Oy:llä, ja kaikki ottelut ja kisastudiot näytettiin maksullisella Max-kanavalla. Samalla kanavalla esitetään myös muun muassa formuloita.

MM-kisoista näytettiin ilmaiseksi MTV3-kanavalla Suomen pelit sekä välierä- ja loppuottelut. Niitä sai näyttää myös missä tahansa ravintolassa.

Kotikatsomoissa maksullisia urheilu-, elokuva- ja muitakin kanavia voi katsoa suuremmallakin joukolla ilman sen kummempia ilmoituksia tai lisenssejä.

– Kotiinsa saa kutsua vaikka koko suvun katsomaan matsia. Myös esimerkiksi jonkin taloyhtiön jäsenen kotona pidettävä kisastudio tai elokuvanäytös on ihan ok.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.