Mainos
Mainos

TU: Valtionyhtiöt lisäävät työttömyyttä

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne arvioi valtio-omisteisten yhtiöiden nousevan alkavan syksyn yhteiskuntavastuuta vähiten kantaviksi yrityksiksi.

Rinteen mukaan jo yksin Neste Oilissa ja alkoholiyhtiö Altialla lomautukset tai irtisanomiset uhkaavat yhteensä tuhatta ihmistä.

Rinne perää valtioneuvostolta yhtenäistä työvoimapolitiikkaa. Hän arvostelee hallitusta yksisilmäisyydestä ja siitä, että se ei itse noudata omia suosituksiaan:

- Näyttää siltä, että vetoamalla muun muassa edessä olevaan työvoimapulaan valtioneuvosto edellyttää kaikilta muilta tahoilta kuin itseltään vastuullista ja maltillista henkilöstöpolitiikkaa myös vaikeissa olosuhteissa, Rinne toteaa.

TU:n puheenjohtajan mielestä merkittävät henkilöstöjärjestelyt valtion omistamissa yhtiössä vaikuttavat välillisesti myös tulevaan sopimuskierrokseen:

- Hallituksen pitäisi kaiken aikaa kartuttaa neuvotteluosapuolten ja kansalaisten luottamusta voidakseen tarvittaessa ottaa johtajuuden työmarkkinaprosessissa.

Holtiton omistajapolitiikka ei Rinteen mukaan synnytä uskoa tai luottamusta valtioneuvoston kykyyn hoitaa taantumaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme