Mainos
Mainos

Tuberkuloositartuntojen määrä nousi Suomessa

Tuberkuloositartuntojen määrä on kääntynyt nousuun Suomessa.

Viime vuonna tuberkuloositapausten määrä lisääntyi 19 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Viime vuonna todettiin kaikkiaan 411 tapausta.

- Hyvin pitkään on tuberkuloositartuntojen määrä ollut laskussa, mutta nyt se on viimeisenä kahtena vuonna noussut ja erityisen selvästi viime vuonna, kertoo tutkimusprofessori Petri Ruutu Terveyden- ja hyvinvoinninlaitokselta.

Pienten lasten tuberkuloosi-infektiot eivät kuitenkaan yleistyneet, ilmenee tuoreesta Tartuntataudit Suomessa 1995–2009 –raportista. Eniten tuberkuloosia tavattiin yli 60-vuotiailla.

Kaikista tapauksista 30 prosenttia ilmoitettiin ulkomailla syntyneillä. Ruutun mukaan kasvu johtuu Ruutu kertoo, että tilanne on Suomessa muuttunut kahteen suuntaan.

- Ikääntyneen väestön kauan sitten saatujen tartuntojen aktivoituminen vähentyy edelleen, sen sijaan maahanmuutto jonkin verran lisääntyy, niin meillä on maahanmuuttajilla, sekä lukumääräisesti, että osuutena eniten kaikista tapauksista.

Ruutun mukaan tilanne on hyvin samantyyppinen, kuin muissakin pohjoismaissa.

Vuonna 2009 tapauksista 72 prosenttia oli keuhkotuberkuloosia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme