Mainos
Mainos

Tuhannet Egyptiin haikailleet vailla hiihtolomamatkaa

Tuhannet suomalaiset ovat jääneet ilman hiihtolomamatkaa Egyptin-loman peruunnuttua. Matkatoimistot ovat tarjonneet korvaavia kohteita, mutta kaikille näitä lomia ei riittänyt.

- Hiihtolomat ovat muutenkin aina pullonkaula. Hiihtolomat varataan jopa vuosi ennen kyseistä lomaa. Egyptin-matkojen peruuntuminen osui pahimpaan mahdolliseen aikaan, sanoo myyntijohtaja Peter Kåla Tjäreborgilta.

Egyptin epävakaan tilanteen vuoksi yhteensä 23 000 suomalaisen lopputalven matkat jouduttiin perumaan muutama viikko sitten. Heistä noin kolmelle tuhannelle ei pystytty tarjoamaan uutta matkaa samaan ajankohtaan.

Matkatoimistot ovat yrittäneet järjestää korvaavia matkoja peruttujen tilalle. Korvaavat matkat ovat kohdistuneet pääsääntöisesti Kanarialle.

- Korvaavat vaihtoehdot eivät kaikille sovi. Ensinnäkin korvaava vaihtoehto ei välttämättä ole kyseiselle asiakkaalle mielenkiintoinen kohde. Toisaalta loma-ajan vaihto ei aina onnistu esimerkiksi työnajantajan puolesta. Moni matkustaja on tehnyt kesällekin näitä siirtoja, kertoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin

Ruotsi perui eilen matkustusvaroitukset Egyptin lomakohteisiin. Suomi ei ole vielä samaa päätöstä tehnyt. Matkatoimistoista kerrotaan, että Egyptin-matkat on tältä erää peruttu huhtikuun loppuun asti. Toukokuulle ja kesällä Egyptin-matkoja myydään, mutta matkatoimistoista kerrotaan, että kysyntää Egyptiin ei juuri ole ollut.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot