Mainos
Mainos

Tuhannet suomalaiset saavat tekstiviestejä liukkaudesta

Useat kaupungit varoittavat asukkaitaan tekstiviestillä, kun jalkakäytävät ovat vaarallisen liukkaita.

Kuntalaiset tuntuvat kuitenkin löytäneen palvelun heikosti, vaikka se on heille ilmainen. Varoitusviestin on tilannut yhteensä alle 10 000 suomalaista.

Aiempina vuosina varoitusviestejä on lähetetty yhdellä paikkakunnalla enintään noin kymmenen talvessa. Tarkoitus on lähettää niitä vain kaikkein liukkaimmilla keleillä.

Kaupungille palvelun kustantaminen on suhteellisen edullista. Esimerkiksi Helsinki maksoi siitä viime vuonna yhteensä 14 000 euroa.

- Jos me saamme edes yhden lonkkaleikkauksen ja joitakin muita liukastumistapaturmia vähennettyä, varoituspalvelu on jo maksanut itsensä yhteiskunnalle takaisin, sanoo projektinjohtaja Ville Alatyppö Helsingin kaupungin rakennusvirastosta.

Tällä hetkellä varoitustekstiviestejä tarjoavat Helsinki, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Salo ja Sipoo. Ilmoittautumisohjeet saa kuntien nettisivuilta tai osoitteesta www.sva.putteri.fi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme