Mainos
Mainos

Tuhannet taloudet yhä vailla sähköä myrskyn takia

Sähköt ovat edelleen poikki tuhansista kotitalouksista eilisen myrskyn jäljiltä.

Tuulten pahiten koettelemissa Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa sähköä vailla on noin 9000 taloutta. Myös hälytyskeskukset saavat yhä harvakseltaan ilmoituksia teille tai sähkölinjoille kaatuneista puista.

Savon Voiman alueella sähköttömiä talouksia on noin 5800, Pohjois-Karjalan sähkön alueella noin 3000 ja Suur-Savon sähkön alueella 250.

-Totaalisia tuhoja ei ainakaan meidän alueellamme tullut. Pienempiä vikoja on kuitenkin ollut sadoissa kohteissa, mikä on hidastuttanut työtä, kertoo Pohjois-Karjalan sähkön suunnittelija Risto Piirainen.

Piirainen arvioi, että keskijänniteviat saadaan korjattua aamupäivän aikana, mutta pienempien vikojen korjaus saattaa viedä viikonlopun.

Eilisen aikana sähköt olivat poikki pahimmillaan noin 80 000 taloudesta eri puolilla maata. Pahiten tuuli koetteli Pohjois-Savoa ja Pohjois-Karjalaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme