Mainos
Mainos

Tuhannet teinit törmäävät seksinostoyrityksiin

Tuhannet alaikäiset lapset saavat aikuisilta seksiehdotuksia. Kouluterveyskyselyn mukaan lähes kymmenen prosenttia tytöistä on saanut ehdotuksen maksullisesta seksistä.

Nuorten tukipalveluja tarjoavan Exit ry:n projektipäällikkö Tanja Auvinen kertoo, että ehdotuksia maksullisesta seksistä saadaan esimerkiksi kauppakeskuksissa, liikennevälineissä ja internetissä.

– Netissä on aika paljon erilaisia forumeita ja alustoja, missä ehdotuksia pystyy aika suorasukaisestikin tekemään.

Auvisen mukaan ehdotukset aiheuttavat lapselle ahdistusta ja häpeää, josta lapsen on usein vaikea puhua aikuiselle. Auvinen korostaa vanhempien roolia asioiden selvittelyssä.

– Tärkeintä on puhua jollekin luotettavalla aikuiselle, parasta on jos pystyy puhumaan omalle vanhemmalle tai jollekin lähipiirin aikuiselle. Poliisille täytyy myös tehdä ilmoitus, sillä tämähän on rikos.

Auvinen muistuttaa, että seksin ostamisen yrityskin alle 18-vuotiaalta on Suomessa rikos.

– Vanhemmille vielä neuvo: Kun nuori kertoo tällaisesta arasta aiheesta, niin nuorta pitää kiittää siitä. Ei missään nimessä tuomita, vähätellä eikä moralisoida, vaan kiittää, että hän kertoo siitä. Ja sitten lähdetään yhdessä viemään asiaa eteenpäin.

Exit ry kampanjoi nyt erityisesti sen puolesta, että seksiehdotteluista osattaisiin puhua lasten kotona.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot