Mainos
Mainos

Tuhannet vastustavat kirurgian lopettamista Valkeakoskella

Etelä-Pirkanmaalla on kerätty tuhansia nimiä Valkeakosken aluesairaalan leikkaustoiminnan puolesta. Pirkanmaan sairaanhoitopiirille luovutetussa adressissa vastustetaan kirurgian keskittämistä Tampereen yliopistosairaalaan.

Kerääjien mukaan nimiä on 10300. Kansalaisten nimilistat luovutettiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajalle Rauno Ihalaiselle tiistaina. Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee asiaa seminaarissaan kesäkuussa.

Ihalainen painottaa, että kirurgian lopettamisesta Valkeakoskella ei ole tehty päätöstä. Operaatioiden keskittäminen Tampereelle on hänen mukaansa vain yksi vaihtoehto, joka tuotiin esille tuotannonohjausta koskevassa raportissa vuodenvaihteessa.

Valkeakosken lisäksi puntariin joutuu kirurgian jatkuminen Mäntässä ja Vammalassa. Kaikki kolme sairaalaa kuuluvat Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin. Aluesairaaloissa harjoitetaan pääasiassa lyhytaikaista päiväkirurgiaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme