Mainos
Mainos

Tuhansia litroja maitoa valui maahan Mynämäellä – "Ympäristölle, vesistöille ja kaloille täyttä myrkkyä"

Noin 2000 litraa maitoa pääsi valumaan maitoauton säiliöstä asfalttipihalle Mynämäen Mietoisissa Varsinais-Suomessa aamupäivällä.

Päivystävän palomestarin Olli Suomisen mukaan maidon leviäminen ympäristöön on saatu estettyä ja imuauto on paikalla imemässä kerättyä maitoa pois.  
Suomisen mukaan talvinen sää, jäinen maa ja asfaltti onneksi estivät maitoa leviämästä ympäristöön ja maaperään.  

– Se on ympäristölle, vesistöille ja kaloille täyttä myrkkyä. Tuhat litraa maitoa vastaa kuormitukseltaan 3000 ihmisen vuorokautista yhdyskuntajätemäärää, Suominen sanoo.  

Onnettomuus tapahtui Suomisen mukaan, kun maitoauton kuljettaja oli ollut täyttämässä auton säiliötä Mietoisten paloaseman pihalla. Kuljettaja oli unohtanut panna ylitäytönestimen kiinni, minkä takia maitoa pääsi valumaan ylivuotoputkesta maahan.  

– Hän katsoi, että säiliöön olisi mahtunut 7000 litraa ja sinne oli pumpattu 9000 litraa, joten siitä laskettiin tämä (maahan valunut) 2000 litraa.  

Kerätty maitosohjo viedään Suomisen mukaan jätevedenpuhdistamolle käsiteltäväksi.  
Hälytyskeskus sai tiedon onnettomuudesta noin puoli yhdeltätoista aamupäivällä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme