Mainos
Mainos

Tuhansien henkilötietoja vuoti verkkoon THL:ltä

Tuhansien ihmisten henkilö- ja laboratoriotietoja on vuotanut verkkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), kertoo laitos tiedotteessaan.

Lähes 6000 ihmisen nimi, henkilötunnus ja yksi laboratoritulos on joutunut vahingossa kahteen julkiseen verkkopalveluun. Tietojen joukossa ei ollut THL:n mukaan osoitteita tai sairauskertomuksia. Laboratoriotuloksissa kerrottiin bakteerin kyvystä vastustaa antibioottilääkettä.

THL kertoo, että tiedot poistettiin välittömästi julkisesta verkosta kun asia oli havaittu.  THL on lähettänyt eilen kirjeen niille, joiden tietoja on vuotanut.

Kirjeessä THL kertoo tapahtuneesta ja pyytää anteeksi vuotoa. Laitos antaa kirjeen saaneille myös ohjeeksi seurata varotoimenpiteenä omia lasku-, luotto- ja pankkikorttitietojaan.

THL sai tiedon asiasta Tietosuojavaltuutetun toimistolta.

Syynä inhimillinen erehdys

Laitoksen mukaan kyseessä ei ole tietomurto vaan inhimillinen erehdys. Tiedotteen mukaan tietoja käsitellyt työntekijä oli käyttänyt henkilötunnisteista tietoa lakisääteisiin työtehtäviinsä liittyen. Tietovuoto ei ole tapahtunut suoraan tietojärjestelmästä. Virhe tapahtui, kun henkilö erehdyksessä käytti henkilötietoja sisältävää aineistoa laatiessaan esitysmateriaalia raportointia varten.

THL:n pääjohtaja Juhani Eskola pyytää anteeksi taphtunutta.

– Pyydän anteeksi sitä, että luottamuksellisia tietoja on päätynyt verkkoon, ja tästä aiheutuvaa huolta tietovuodon kohteille. Vastuu tapahtuneesta on THL:n. Suhtaudumme tietoturvallisuuteen erittäin vakavasti ja tarkistamme siihen liittyvät sisäiset prosessimme, jotta vastaavaa ei pääse tapahtumaan jatkossa, Eskola sanoo.

THL sanoo tiedotteessa tekevänsä kaikkensa, ettei tapahtuneesta aiheudu haittaa niille, joiden tietoja on vuotanut ja ettei vastaavaa tapahdu jatkossa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme