Mainos
Mainos

Tuhansissa talouksissa sähkökatkoja

Myrskyksi yltynyt tuuli on kaatanut iltapäivän mittaan puita ja aiheuttanut sähkökatkoja monilla paikkakunnilla. Sähkökatkoja on ollut ainakin Hämeessä, Pirkanmaalla, Lounais-, Länsi- ja Keski-Suomessa sekä Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Pitkin Suomea riehunut syysmyrsky on katkonut sähköjä tuhansista kodeista. Esimerkiksi Fortum Sähkönsiirto Oy:n jakelualueella 5 000 asiakkasta on ollut vailla sähköä.

Pisimpään sähkökatkokset ovat kestäneet Hämeessä ja Pirkanmaalla nelisen tuntia. Keski- ja Länsi Uudenmaan sekä Lounais-Suomen alueilla viat on saatu korjattua iltapäivän aikana.

Porin ja Vaasan välisellä rannikkoalueella ja myös sisämaassa Etelä-Pohjanmaalla on edelleen sähköt poissa noin 4 000 asiakkaalta.

Kainuussa Graninge Kainuu Oy:n verkkoalueella sähköt menivät tänään poikki eri pituisiksi ajoiksi yli 9 000 taloudessa. Vielä illalla sähköttömiä talouksia oli arviolta 1 500.

Tuuli tuiversi myös Oulun seudulla ja iltaan mennessä lähes 2 500 Oulun Energian asiakasta on kärsinyt sähkökatkoista.

Käyttöpäällikkö Markku Vänskä Vattenfall Verkko Oy:stä kertoo, että myrsky on aiheuttanut yhtiön jakeluverkossa kymmeniä suurjännitekatkoksia. Vikoja on korjattu koko ajan, mutta navakka tuuli on aiheuttanut lisää katkoksia ja häiriöilmoituksia.

Sähkökatkosten syynä on kova tuuli, joka on kaatanut puita sähkölinjojen päälle. Sääennusteiden perusteella myrskyn arvioidaan jatkuvan iltaan saakka, joten vikoja pelätään tulevan vielä lisää.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 23.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme