Mainos
Mainos

Tuhat metallityöläistä marssi ulos työpaikoiltaan Tampereella

Ulosmarssiin osallistuu tänään lähes tuhat henkilöä ja huomenna mahdollisesti vielä enemmän. Kiistan taustalla on luottamusmiehen työsuhteen purku.

Useiden metallialan yritysten työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan Tampereella puoliltapäivin. Kiistan taustalla on Tamglass Oy:n pääluottamusmiehen työsuhteen purku.

Ammattiyhdistyslähteiden mukaan ulosmarssiin osallistui lähes tuhat ihmistä. Työpaikoiltaan lähtivät muiden muassa Metso-konsernin ja Rautaruukki Oyj:n Tampereen yksiköiden Metalliliittoon kuuluvat työntekijät.

Tamglass Oy:ssä on ollut palkkakiistoja, joista oli tarkoitus neuvotella tänään ammattiliiton ja työnantajaliiton edustajien avustuksella. Yhtiö purki pääluottamusmiehen työsuhteen eilen, minkä jälkeen työntekijät marssivat ulos.

Työsuhde purettiin ilman irtisanomisaikaa. Yhtiön edustajat kommentoivat tänään tapausta niukkasanaisesti.

- Emme halua kommentoida syytä, mutta työsuhteen purkuun ei lähdetä ilman vakavia perusteita. Se ei liity hänen asemaansa luottamusmiehenä, vaan rikkomukseen jonka hän on tehnyt työnantajaa kohtaan, sanoo Tamglass Oy:n henkilöstöpäällikkö Stiina Engqvist.

Ammattiliiton edustajia perustelut eivät ole vakuuttaneet.

- Olen ollut pääluottamusmieheen yhteydessä, enkä minä ainakaan näiden puheiden perusteella ole löytänyt syitä miksi hänen työsopimuksensa on purettu, sanoo Metallityöväen ammattiosasto 7:n puheenjohtaja Petri Lahtinen.

Osastoon kuuluu useiden Tampereella toimivien yritysten henkilökuntaa. Lahtisen mukaan työpaikoille palataan huomenna.

Ammattiosasto 7:n toimistonhoitajan Maija Miilumäen mukaan ulosmarssiin osallistuivat Tamglassin, Metson ja Rautaruukin lisäksi ainakin AK-Tehdas Oy:n, Nomet Oy:n ja Pirkkalassa toimivan Johnson Metall Oy:n työntekijät sekä useiden pienempien yritysten väki.

Miilumäki arvioi tänään ulosmarssijoiden määrän nousevan lähelle tuhatta. Joillakin työpaikoilla asia on hänen mukaansa esillä vasta huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme