Mainos
Mainos

Tuhat sotilasta harjoitteli Saaristomerellä

Suomalaisten ja ruotsalaisten joukkojen yhteiseen meri- ja maasotaharjoitukseen otti osaa yhteensä noin 70 alusta sekä lukuisia ajoneuvoja.

Lähes tuhat sotilasta osallistui viikonlopun aikana suomalaisten ja ruotsalaisten joukkojen yhteisharjoitukseen Saaristomerellä. Amfibiorykmentti 1:n harjoituksessa oli mukana sotilaita noin 500 eli 250 molemmista maista.

Meri- ja maaharjoitukseen otti osaa yhteensä noin 70 alusta sekä lukuisia ajoneuvoja. Yhteisrykmentin lisäksi harjoitukseen osallistui Uudenmaan prikaatin ja Saaristomeren meripuolustusalueen varusmies- ja reserviläisjoukkoja. Joukot liikkuivat Utön, Örön, Gyltön ja Kasnäsin alueilla.

Suomalais-ruotsalainen erikoisjoukko toimii rantaviivan tuntumassa matalissa vesissä. Rykmentti voi operoida etenkin saaristossa, jokisuistoissa sekä järvialueilla.

- Nyt näyttäisi, että tällaiselle löytyy kysyntää myös kansainvälisesti, kertoo Uudenmaan prikaatin komentaja Henrik Nysten.

Ruotsalaiset ovat olleet kiinnostuneita etenkin Afrikan Suurten järvien alueesta, mutta mitään lukkoonlyötyjä suunnitelmia joukon käytöstä ei ole.

Ryhmän tarkoitus on olla käytettävissä kansainvälisiin operaatioihin ensi vuoden loppuun mennessä. Kyseisen kriisinhallintajoukon valmiusaika on 30 vuorokautta.

Yhteisharjoitus alkoi keskiviikkona, ja se jatkuu ensi tiistaihin saakka. Nystenin mukaan seuraava yhteisharjoitus pidetään ensi toukokuussa Ruotsissa Naton järjestämänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot