Mainos
Mainos

Tuhat suomalaista ei tiedä hiv-positiivisuudestaan

Suomessa elää yli kaksi tuhatta hiv-tartunnastaan tietoista ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Lisäksi Suomessa on THL:n arvion mukaan noin tuhat ihmistä, joiden tartunta on diagnosoimatta.

Huomenna vietetään kansainvälistä aids-päivää. THL haluaa muistuttaa päivän aattona hiv-testauksen tärkeydestä, sillä Suomessa joka toinen hiv-tapaus todetaan vasta usean vuoden kuluttua tartunnan saamisesta. Tartunnan myöhäinen toteaminen voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan, vaikka hiv-tartunta on lääkehoidon myötä muuttunut tappavasta taudista hoito ja seurantaa vaativaksi krooniseksi infektioksi.

THL:n mielestä perusterveydenhuollossa hiv-testiin tulisikin päästä ilman lääkärin arviota, maksutta, tarvittaessa anonyymisti ja myös muualla kuin kotipaikkakunnan terveyskeskuksessa. Lisäksi terveydenhuollon henkilökunnan tulisi entistä aktiivisemmin tarjota hiv-testiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot