Mainos
Mainos

Tuhkarokkotapauksia löytyi lisää

Etelä-Suomesta on löytynyt lisää tuhkarokkotapauksia. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektiolääkärin Eeva Ruotsalaisen mukaan sairastumisia on tullut viime kuun puolenvälin jälkeen kahdeksan eli kaksi enemmän kuin tämän kuun alussa.

Toinen uusista sairastuneista on lapsi ja toinen aikuinen. Lapsi sai tartunnan lähipiiristään, mutta aikuisen tartunnan lähde ei ole selvinnyt. Kumpikin oli rokottamaton.

Hus-alueella sairastuneet ovat Porvoosta, Hyvinkäältä ja pääkaupunkiseudulta.

Sairastuneiden lisäksi tuhkarokkoa on epäilty alle kymmenellä ihmisellä. Sairastumisten jälkeen on rokotettu noin 200 ihmistä, jotka ovat olleet altistuneina taudille. Hus-alueella on kartoitettu kaikkiaan 700 ihmisen tilanne. Taudin itämisaika on kolme viikkoa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi kuun alussa, että Suomesta on löytynyt kotimaassa saatuja tuhkarokkotapauksia ensi kertaa vuosiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme