Mainos
Mainos

Tuhkaus on kolminkertaistunut 20 vuodessa

Tuhkausten osuus hautaamisista on liki kolminkertaistunut viimeisten 20 vuoden aikana, kertoo kirkkohallitus.

Maan korkeimmat tuhkausluvut ovat Helsingin seurakuntayhtymässä, jossa yli 80 prosenttia vainajista tuhkataan. Hietaniemen krematorio on myös maan vanhin, vuodelta 1926.

Espoon hiippakunnassa tuhkataan reilut 60 prosenttia vainajista. Turun ja Tampereen hiippakunnan vainajista tuhkataan yli puolet. Mikkelin hiippakunnassa taas vajaa kolmannes ja Lapuan hiippakunnassa reilusti alle kolmannes tuhkataan.

Oulun hiippakunnassa on suhteellisesti vähiten tuhkauksia. Pitkä välimatka selittää osin asiaa, sillä matka krematorioon voi olla jopa satoja kilometrejä.

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalon mukaan tuhkauksen yleistymisessä on myös alueellisia kulttuurieroja.

–Olen itse kotoisin Tornionjokilaaksosta. Siellä tuhkaus on yhä edelleen vieraampi ajatus kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, jossa siihen on pitkät perinteet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme