Mainos
Mainos

Tuhkaushautaukset yleistyvät hiljalleen

Viime vuonna jo joka kolmas vainaja tuhkattiin. Yleisimpiä tuhkaushautaukset ovat Helsingissä, mutta myös muissa suurissa kaupungeissa tuhkaushautaukset ovat tavallisia.

Tuhkaushautausten osuus kaikista hautauksista kasvoi viime vuonna runsaat kaksi prosenttiyksikköä. Joka kolmas vainaja tuhkattiin. Tuhkaus yleistyy vuosi vuodelta. Suomen hautaustoiminnan keskusliiton pääsihteeri Ahto Rintala arvioi, että vuonna 2020 tuhkataan joka toinen vainaja.

Yleisintä tuhkaushautaus on Helsingissä, jossa tuhkausten osuus on 76 prosenttia. Viime vuonna tuhkausten osuus ylitti ensimmäisen kerran 70 prosentin rajan Espoossa ja Tampereella. Myös Turussa ja Raisiossa lähestytään 70 prosentin rajaa.

Suomessa on tällä hetkellä käytössä 19 paikkakunnalla yhteensä 25 krematoriouunia. Viimeksi otettiin käyttöön Imatran laitteisto vuoden 2003 keväällä.

Myös anonyymihautaukset muistolehtoihin lisääntyivät viime vuonna selvästi. Anonyymihautauksia oli yli 2500.

Suomessa kuoli viime vuonna 47 500 ihmistä. Kuolleiden määrä väheni edellisvuodesta lähes 1500:lla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme