Mainos
Mainos

Tuhoisa tulipalo Kuhmon Kalevalakylässä

Kuhmon Kalevalakylässä sijaitseva Pohjola-talo kärsi huomattavat vahingot viime yönä raivonneessa tulipalossa. Talon sisustus- ja kattorakennelmat tuhoutuivat lähes täysin ja myös vesivahingot ovat huomattavat. Tulipalossa tuhoutui myös suuri määrä talossa olleita taideteoksia.

Kuhmon palokunta sai ilmoituksen tulipalosta kello yhden jälkeen yöllä. Sammutusyksiköiden ehtiessä paikalle liekit löivät jo läpi katon. Savusukeltajat saivat palon nopeasti hallintaan hirsirakennuksen sisällä, mutta talon korkeus ja pärekatto aiheuttivat ongelmia rakennuksen yläosan sammuttamisessa. Palon syttymissyyksi epäillään sähkölaitteita.

Kuhmon Kalevalakylän toimitusjohtaja Irma Väisäsen mukaan vahinkojen suuruus on miljoonaluokkaa.
-Palon vahingot ovat joka tapauksessa yli miljoona markkaa.

Pohjola-talon pihapiirissä olleet muut rakennukset palokunta onneksi pystyi suojelemaan ja Kalevalakylän toimintaa voidaan jatkaa myös lähiaikoina. Vaikka vakuutukset olivat kunnossa kaikilta osin, niin raha ei riitä korvaamaan nyt tuhoutuneiden taideteosten menetystä, totesi palopaikalta tavoitettu toimitusjohtaja Irma Väisänen.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme