Mainos
Mainos

Tuhoisa yhdistelmä: Tupakka, alkoholi, miessukupuoli ja puuttuva palohälytin

Sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partanen löytää useita syitä siihen, miksi Suomen palokuolematilastot ovat Länsi-Euroopan synkimmät.

- Yhdistävänä tekijä tekijänä näissä kuolemaan johtavissa tulipaloissa on yleensä tupakka, alkoholi, miespuolinen sukupuoli ja toimimaton tai puuttuva palovaroitin, Partanen toteaa MTV:n uutisten haastattelussa.

Partasen mukaan Suomessa on jo reagoitu tilastoihin ja useista käytännön toimista tehty päätöksiä tilanteen parantamiseksi.

- Nyt on jo päätetty siitä, että Suomessa tulevat niin sanotut itsestään sammuvat savukkeet pakollisiksi. Palovaroittimien määrää ollaan lisäämässä asunnoissa ja uusissa asunnoissa palovaroittimet kytketään sähköverkkoon, jolloin ei tarvitse olla riippuvainen paristojen vaihtamisesta, Partanen listaa.

Uusi, keväällä valmistuva laki mahdollistaa sen, että kärjistetyimmissä tapauksissa paloturvallisuutta voidaan edistää tarvittaessa jopa sanktioin. Pelastusylijohtaja Pentti Partasen mukaan tarkoitus on kuitenkin kehittää ennen muuta neuvontaa ja valistusta. Erillinen työryhmä suunnittelee esimerkiksi parhaillaan turvallisuusopetusta kouluihin.

- Tarkoitus ei ole keskittyä pelkästään paloturvallisuuteen vaan turvallisuuteen yleensä. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja siihen tähdätään yhdessä opetusministeriön kanssa.

Katso Jukka Painilaisen raportti Naantalista

Katso Marja Juonalan juttu

Katso sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partasen haastattelu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme