Mainos
Mainos

Tuhopolttajat liikkeellä keväisin

Keväiset, lämpenevät illat ovat saaneet tuhopolttajat liikkeelle. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin mediaseuranta kertoo, että yleisimmät sytyttämiskohteet ovat jäte- ja paperinkeräysastiat.

Viime kuussa tulipaloissa kuoli 10 ihmistä. Tänä vuonna tulipaloja on sytytetty tahallisesti jo yli 700.

SPEK kehottaa kiinteistön omistajia ottamaan ongelman vakavasti. Tuhopoltot voi parhaiten estää huolehtimalla jätehuoltotilojen valaistuksesta ja lukituksesta. Jotta palon leviämiseltä ja henkilövahingoilta vältytään, jäteastiat ja -katokset tulee sijoittaa riittävän etäälle asuinrakennuksesta.

Tämänvuotisten tietojen perusteella tyypillisin tulipalossa kuollut henkilö on yksin omakotitalossa asuva 40–70-vuotias mies, joka käyttää alkoholia tai lääkkeitä, tupakoi eikä huolehdi palovaroittimensa toimintakunnosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot