Mainos
Mainos

Tuhoutuneen koulun johtaja herkistyi avusta: Ei meitä ole kokonaan lyöty

Kilpisjärvellä aloiteltiin tänään koulunkäyntiä väliaikaisissa tiloissa. Kylän koulu tuhoutui tulipalossa myöhään sunnuntaina.

Kilpisjärven koulun johtaja Timo Tuominen kiittelee ihmisiä myötäelämisestä ja auttamisesta. Toisaalta hän on harmissaan kylätalon tuhoutumisesta, mutta samaan aikaan iloinen laadukkaista väistötiloista.

– Tänään on käyty läpi viikonlopun tapahtumia koululaisten kanssa. Talo ehti palvella 28 vuotta. Siellä oli valtavasti erilaisia tapahtumia. Se ei ollut pelkästään koulu, vaan kyläläisten olohuone ja Kilpisjärven sydän. Onneksi väliaikaiset tilat löytyivät nopeasti ja läheltä, vuodattaa Tuominen.

Helsingin yliopiston Kilpisjärven biologisen aseman tilat toimivat kylän kouluna tämän kevään. Syksyllä on tarkoitus muuttaa lähistöllä sijaitseviin tiloihin. Tuominen ei kuitenkaan vielä tarkenna, missä tilat tarkalleen ottaen sijaitsevat. Siellä käytäneen koulua siihen saakka, kunnes uusi koulu on saatu rakennettua.

Myös Nordea saa tunnustusta koulun johtajalta. Pankki lupasi korvata tulipalossa tuhoutuneet koululaisten leirikoulurahat. Useampaa tuhatta euroa oli säilytetty koulun tiloissa, koska käteistä käsittelevään pankkiin on matkaa 280 kilometriä suuntaansa. 

– Hienosti tehty. Täällä syrjäseuduilla asiat, kuten rahojen tallettaminen pankkiin, ovat vähän mutkikkaampia kuin taajamassa. Mukava että tulivat tällä tavalla vastaan ja osoittivat myötätuntoa. 

Kilpisjärven koulun johtajan Timo Tuomisen katse on jo käännetty kohti tulevaa ja suunnitelmien teko aloitettu.

– Nyt tuntuu, että ei meitä ihan kokonaan ole lyöty. Rakennetaan entistä ehompi talo tämän päivän tarpeisiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme