Mainos
Mainos

Tujusen johtama ryhmä valmistelemaan vaalipiiriuudistusta

Hallituspuolueiden edustajista koostuva työryhmä ryhtyy valmistelemaan ehdotusta vaalipiirijaon uudistamisesta hallitusohjelman mukaisesti. Työryhmää johtaa kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen.

Työryhmän tehtävänä on valmistella esitys, jossa vaalipiirien suuruus olisi nykyistä tasaisempi. Manner-Suomen vaalipiirien määrä aiotaan laskea 14:stä 12:een.

Keskusta on arvostellut, miksei oppositio pääse tässä vaiheessa valmisteluun mukaan. Keskustassa on myös näkyvää vastarintaa ajatukselle yhdistää kaksi Itä-Suomen vaalipiiriä.

Vastarinta tuli hyvin esiin keskiviikkona eduskunnassa, kun keskustelussa oli lepäämään jääneen vaaliuudistuksen hylkääminen. Vain perussuomalaiset vastustavat hylkäämistä.

Vaalipiirien uudelleenjärjestäminen voitaisiin tehdä myös jakamalla nykyisiä vaalipiirejä. Vaalien laskentatapa ei muutu, vaan vaalitulos lasketaan edelleen d’Hondtin menetelmällä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot