Mainos
Mainos

Tukes: Abloyn tulipalon saattoi aiheuttaa virtakiskojen löystyminen

Turvatekniikan keskus Tukes on saanut valmiiksi tutkinnan lukkovalmistaja Abloyn Joensuun-tehtaan pintakäsittelylaitoksen tulipalosta.

Tukesin mukaan tammikuisen tulipalon aiheutti todennäköisesti virransyöttöjärjestelmän virtakiskojen ylikuumeneminen, mikä johtui kiskoston liitosten löystymisestä.

Tukesin tänään antaman tiedotteen mukaan varmaa syttymissyytä ei kuitenkaan tiedetä. Pintakäsittelylaitos tuhoutui palossa täysin, mutta vakavat henkilövahingot vältettiin. Palon aikana muodostui syaanivetyä, josta ei todennäköisesti aiheutunut vaaraa lähialueen asukkaille.

Tutkijaryhmä ehdottaa vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi, että työntekijöille annetaan riittävästi tietoa laitoksen käytöstä, kunnossapidosta ja huollosta. Lisäksi virtojen katkaisu on varmistettava automaatioprosesseissa niin, että laitos menee palotilanteessa automaattisesti turvalliseen tilaan. Suositeltavaa on myös kiskoliitosten kunnon tarkastaminen.

Yhtiö on kertonut rakentavansa uuden pintakäsittelylaitoksen tammikuussa tuhoutuneen tilalle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot