Mainos
Mainos

Tukes: Abloyn tulipalon saattoi aiheuttaa virtakiskojen löystyminen

Turvatekniikan keskus Tukes on saanut valmiiksi tutkinnan lukkovalmistaja Abloyn Joensuun-tehtaan pintakäsittelylaitoksen tulipalosta.

Tukesin mukaan tammikuisen tulipalon aiheutti todennäköisesti virransyöttöjärjestelmän virtakiskojen ylikuumeneminen, mikä johtui kiskoston liitosten löystymisestä.

Tukesin tänään antaman tiedotteen mukaan varmaa syttymissyytä ei kuitenkaan tiedetä. Pintakäsittelylaitos tuhoutui palossa täysin, mutta vakavat henkilövahingot vältettiin. Palon aikana muodostui syaanivetyä, josta ei todennäköisesti aiheutunut vaaraa lähialueen asukkaille.

Tutkijaryhmä ehdottaa vastaavien onnettomuuksien ehkäisemiseksi, että työntekijöille annetaan riittävästi tietoa laitoksen käytöstä, kunnossapidosta ja huollosta. Lisäksi virtojen katkaisu on varmistettava automaatioprosesseissa niin, että laitos menee palotilanteessa automaattisesti turvalliseen tilaan. Suositeltavaa on myös kiskoliitosten kunnon tarkastaminen.

Yhtiö on kertonut rakentavansa uuden pintakäsittelylaitoksen tammikuussa tuhoutuneen tilalle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme