Mainos
Mainos

Tukes: Kun sähköjohto rikkoutuu, ilmoita heti ja pysy kaukana

Maskun kaltaiset tapaukset, joissa eläimiä kuolee rikkinäisen sähköjohdon takia, ovat hyvin harvinaisia.

- Yleensä suojalaitteet kytkevät sähkövirran pois, mutta varma siitä ei voi koskaan olla, Tukesin yli-insinööri Harri Westerlund sanoo.

Ohje tällaisten tapausten varalle on yksinkertainen.

- Ilmoitus välittömästi omalle verkkoyhtiölle, ja itse kannattaa pysyä mahdollisimman kaukana.

Westerlund ei tunne Maskun tapausta tarkemmin, mutta hänen mukaansa se olisi voinut olla vaarallinen myös ihmiselle.

- Eläimet ovat sähkövirralle hieman herkempiä muun muassa siksi, ettei niillä ole vaatteita, mutta kyllä ihmisellekin olisi luultavasti voinut käydä tässä huonosti.

Joulu lähestyy, ja ihmiset hankkivat koteihin ja pihoihin erilaisia jouluvaloja. Westerlundin mukaan hankinnoissa kannattaa olla tarkkana, sillä määräysten vastaisia jouluvaloja paljastuu jatkuvasti.

Omien viritelmien ja kytkentöjen teko sähkölaitteisiin on laitonta ja hengenvaarallista. Sähköasennuksia ja sähkölaitteiden korjauksia saa tehdä vain sähköalan ammattilainen, lukuun ottamatta pieniä sähköön liittyviä toimenpiteitä, kuten lampun vaihto.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot