Mainos
Mainos

Tukes laajentaa tutkinnan Vihtavuoresta Pyhäsalmelle

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin onnettomuustutkinta laajenee Vihtavuoresta Pyhäsalmelle. Viime viikolla Laukaan Vihtavuoressa suuronnettomuusvaaran aiheuttanut räjähdejätekontti oli lähtöisin kaivosyhtiö Pyhäsalmi Minen kaivokselta Pohjois-Pohjanmaalta.

Tukes ei ole vielä päättänyt, mihin toimiin kontti johtaa Pyhäsalmen osalta. Kontissa oli räjähdejätettä ja rikkipitoista, porareikien poraamisessa syntynyttä hienojakoista malmia. Malmi oli valunut räjähdemassan mukana kallioon poratusta reiästä. Kontissa oli myös kaksi porareikään asennettua aloituspanosta.

Rikkipitoinen malmi, räjähdysaineen sisältävä ammoniumnitraatti ja happi aiheuttivat reagoimisellaan säiliön sisällön kuumenemisen yli kahteensataan asteeseen.

Tukesin tarkemmat toimet ovat vielä auki.

– Valvontatoimenpiteitä ei vielä ole suunnitteilla Pyhäsalmelle, koska tutkinta on siellä vasta alkamassa, kertoo Tukesin laitos- ja kaivosvalvontayksikön johtaja Päivi Rantakoski.

Tukes teki tänään tarkastuskäynnin Vihtavuoreen. Rantakoski oli tekemässä tarkastusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot