Mainos
Mainos

Tukes: Lastenvaunuissa vakavia turvallisuuspuutteita

Lastenvaunujen turvallisuudessa ja laadussa on parantamisen varaa.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes testautti kuusi erilaista yhdistelmävaunua, joista löytyi lasten turvallisuutta vaarantavia puutteita.

Yhden yhdistelmävaunun puutteet olivat niin vakavia, että maahantuoja järjesti palautusmenettelyn ja poisti vaunut myynnistä korjaustoimenpiteiden ajaksi.

Pireus Lux -yhdistelmävaunujen istuinosan ja kuomun välissä oli rako, johon lapsen sormet saattavat jäädä voimakkaasti puristuksiin. Lisäksi vaunujen pehmeän kantokopan reunat olivat liian matalat.

– Lastenvaunuista löytyi runsaasti puutteita, esimerkiksi vaunujen rakenteissa sekä käyttöohjeissa ja merkinnöissä. Myös laatupuutteita löytyi kahdesta vaunusta, jotka rikkoutuivat testeissä, kertoo Tukesin tutkija Anna Pukander.

Pukander muistuttaa myös vanhempien vastuusta. Tukesin tietoon on tullut viime vuosina muutamia vakavia lastenvaunujen kanssa tapahtuneita onnettomuuksia.

Testaukset tehtiin SGS UK:ssa Iso-Britanniassa.

Lisätietoja vaunujen turvallisesta käytöstä saa Tukesin verkkosivuilta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme