Mainos
Mainos

Tukes pureutuu lähiaikoina extreme-tapahtumien turvallisuuteen

Kuluttajapalveluiden turvallisuudesta vastaava Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) aikoo keskittyä lähiaikoina muun muassa erilaisiin extreme-tapahtumiin ja moottoritapahtumiin.

Jälkimmäisten turvallisuus nousi puheenaiheeksi viime kesänä Alahärmässä sattuneen monsteriautoturman jälkeen.  

Valvonta siirtyi kunnilta Tukesiin kuun vaihteessa. Tukes valvoo jatkossa myös esimerkiksi huvi- ja leikkipuistojen, kuntosalien, laskettelukeskusten ja uimarantojen turvallisuutta. Valvontavastuu kattaa myös erilaiset ohjelmapalvelut kuten vaikkapa moottorikelkkasafarit.

Tukesissa uskotaan, että turvallisuuskriteerit saadaan keskitetyllä valvonnalla aiempaa yhdenmukaisemmiksi, vaikka laissa määritellyt turvallisuusmääräykset eivät muutukaan.  

– Kunnissa on saatettu tehdä vähän kunnasta riippuen niitä ratkaisuja, että mikä on riittävä taso ja mikä ei. Nyt on helpompi toimia tasapuolisesti eri toimijoita kohtaan, kertoo ryhmäpäällikkö Janne Niemelä Tukesista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme