Mainos
Mainos

Tukes puuttunee Forcitin käytäntöihin

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes aikoo puuttua ainakin siihen, että räjähdevalmistaja Forcitilla ei ole karttaa tehdasalueelle sijoitetuista jätekonteista.

– Kyllä tätä tullaan käsittelemään, sanoo yli-insinööri Kirsi Levä Tukesista. Hän johtaa kolmihenkistä tutkintaryhmää, joka on menossa Forcitin tehtaalle Laukaan Vihtavuoreen huomenna.

Forcitin riskienhallintajohtajan Matti Vähäpassin mukaan räjähdejätekontit on merkitty ja ne ovat tunnistettavissa. Erillistä karttaa ei ole pidetty tarpeellisena, koska jätekontit ovat kaikki samassa pinossa.

Yli-insinööri Levän mukaan Tukes aikoo selvittää sekä teknisiä kysymyksiä että räjähdetehtaan organisaation toimintaa.

Kuumentunut räjähdejätekontti aiheutti eilen Vihtavuorella vaaratilanteen ja laajamittaisen evakuoinnin. Vielä ei tiedetä, mitä aineita kontissa oli.

Tukesissa on alustavasti arvioitu, että kuumentuminen johtuisi epäpuhtauksista. Kyseessä on saattanut olla esimerkiksi pieni pesuainejäämä.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot