Mainos
Mainos

Tukes: Suomen Ilotulituksen väitteet ristiriitaisia

Turvatekniikan keskus Tukes ja Suomen Ilotulitus ovat eri mieltä ilotulitteiden myyntikieltoon johtaneista syistä.

Tukes on asettanut myyntikieltoon yhteensä 103 Suomen Ilotulituksen maahantuomaa ilotulitetta. Suomen Ilotulituksen toimitusjohtaja Kalervo Kaarre totesi tänään, että puutteita on vain asiakirjojen liitteissä. Tukes on asiasta eri mieltä.

- Olemme keskustelleet asiasta viisi tuntia, ja avainkysymyksenä oli väitetyt täydet koeammunnat. Meidän mielestä siinä oli ristiriita. Jo aikaisemmin julkisuudessa olleiden tietojen perusteella oli jo tiedossa, ettei koeammuntapaikkoja ole käytetty siinä laajuudessa kuin yritys väittää, sanoo Tukesin yli-insinööri Harri Roudasmaa.

Hänen mukaansa jokaisesta tuotteesta on kuitenkin tehty koeammuntoja, joista osa on valmistajan tekemiä joukkotestejä Kiinassa. Roudasmaa toteaakin, että tapauksessa liikutaan harmaalla alueella.

- Ei voida osoittaa suoraan, että tuote on ehdottomasti vaarallinen, mutta toiminnanharjoittajakaan ei voi osoittaa, että hän on tehnyt kaikki tarvittavat turvallisuustoimenpiteet.

Hän kuitenkin lisää, että osa tuotteista on ollut markkinoilla kauan, joten niiden riskit on oletettavissa vähäisiksi.

Roudasmaan mukaan kuluttaja voikin päättää itse, haluaako hän viedä tuotteen takaisin myyntipaikkaan, missä hän voi purkaa kaupan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot