Mainos
Mainos

Tukes: Talvivaara saa jatkaa metallien talteenottoa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on päättänyt, että kaivosyhtiö Talvivaara saa jatkaa metallien talteenottoa Sotkamossa.

Tukes määräsi toimintakiellon viikko sitten onnettomuustutkintaryhmän havaintojen perusteella.

Onnettomuustutkintaryhmä määräsi metallien talteenottolaitoksen pysymään suljettuna, kunnes Talvivaara on toimittanut Tukesille riittävät selvitykset siitä, millä toimenpiteillä turvallisuus tehdasalueella varmistetaan.

Selvityspyynnössä pyydettiin muun muassa selvittämään, miten varmistetaan rikkivetypitoisuuksien pysyminen raja-arvojen alapuolella, näytteenottajien turvallisuus ja tiedonkulku vaaratilanteissa.

Talvivaara toimitti selvitykset tekemistään toimenpiteistä Tukesille, joka tekee pääsiäisen jälkeen valvontakäynnin.

Tukesin tutkintaryhmä jatkaa edelleen Talvivaaran tehdasalueella 15. maaliskuuta tapahtuneen työntekijän kuolemantapauksen tutkintaa. Tutkintaryhmän raportin on määrä valmistua kesäkuun 2012 loppuun mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot