Mainos
Mainos

Tukes: Vaarallisia kaasupullosäätimiä käytössä

Suomalaisten käytössä saattaa edelleen olla vaarallisia Reca 638 -merkkisiä kaasupullojen painesäätimiä.

Merkki vedettiin pois jo talvella 2000, mutta Turvatekniikan keskuksessa (Tukes) uskotaan, että vaarallisia, vuosina 1997-99 valmistettuja säätimiä saattaa olla vielä paljon liikkeellä.
Reca-säätimissä on todettu vika, jonka takia säätimen vipumekanismi saattaa särkyä ja kaasupullosta vuotaa kaasua. Kiellettyä säädintä on myyty erityisesti Char-Broil-merkkisen kaasugrillin kanssa.
Tukes suosittelee, että kaikki vuosikoodilla "97", "98" ja "99" varustetut säätimet kannattaa poistaa käytöstä, vaikka niissä ei olisikaan ilmennyt vikaa.
Kesällä tuli ilmi tapaus, jossa kielletyllä painesäätimellä varustettu kaasupullo oli vuotanut nestekaasua autotalliin, mikä synnytti vaaratilanteen.
Tukesin mukaan myös talvella 2000 markkinoilta vedettyjä Camex-painesäätimiä voi olla liikkeellä. Niissä on tavattu samantapaisia vikoja kuin Reca 638 -säätimissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme