Mainos
Mainos

Tukholman lumikaaoksen reunamat hätyyttävät Suomea

Tukholman liikenne on pahasti sekaisin kovan lumisateen takia. Samaan matalapaineeseen liittyviä lumisateita saadaan tänään Suomen rannikoilla.

Suomeen asti Tukholman lumikaaoksen aiheuttaneet runsaat lumisateet eivät yllä, mutta samaan matalapaineeseen liittyviä lumisateita saadaan päivän aikana lounais- ja etelärannikolla.

Lounaisrannikolla voi tulla tänään sakeastikin lunta, etelärannikolla ajoittain. Lumikertymän ennustetaan olevan 5-10 senttimetriä. Ajokeli voi olla paikoin huono lumisateen ja lauhtumisen takia. Nämä lumisateet ovat Tukholmassa lumikaaoksen aiheuttaneen matalapaineen reunamilta.

Matalapaine viistää Ruotsin itärannikkoa ja lumisadealue kulkee päivän mittaan Tukholman pohjoispuolelle. Tukholmassa lunta on tullut paikoin 30 senttimetriä.

– Tukholmassa voi sataa yöhön asti ja lunta voi kertyä vielä 20-30 senttimetriä lisää. Jos matalapaineen reitti olisi ollut 300 kilometriä idempänä, olisi Suomeen saatu jälleen uusi lumikaaos, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat sekä maailman sää. Kuvia Tukholmasta pääsee katsomaan tästä.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme