Mainos
Mainos

Tukiasunnot pitäisi palotarkastaa kerran vuodessa

Kun tavallisessa omakotitalossa on tehtävä palotarkastus kerran kymmenessä vuodessa, on erityisryhmien asuttamissa asunnoissa tiukempi seula.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ne pitää tarkastaa kerran vuodessa.

Päihdehuollon asukkaille vuokratun omakotitalon palo vaati viiden ihmisen hengen eilen Espoossa.

- Silmään pistivätkin mediassa olleet tiedot, ettei palokunta edes osannut kertoa, milloin siellä oli viimeksi tehty palotarkastus, sanoo hallitussihteeri Jaakko Ellisaari sosiaali- ja terveysministeriön päihdeasioiden ryhmästä.

Palaneen talon asukkaiden luona vieraili kerran viikossa kaupungin mielenterveys- ja päihdetyöntekijä, muuten asuminen oli itsenäistä.

Ellisaaren mukaan sosiaali- ja terveystoimen työntekijöiden mahdolliset vierailut tuetun asumisen asiakkaiden luona määritellään tapauskohtaisesti.

Stakesin mukaan vuoden 2006 lopussa tällaisen ei-ympärivuorokautisen palveluasumisen piirissä oli reilut 7500 henkeä. Luvussa on mukana niin päihdeongelmaisia, vanhuksia, vammaisia kuin muitakin erityisryhmiä. Sosiaali- ja terveysministeriön tuoreimpien tilastojen mukaan päihdehuollon nimenomaisessa käytössä on noin 1500 asiakaspaikkaa.

Ellisaaren mukaan ministeriössä ei ole keskitettyä tietoa siitä, kuinka paljon päihdehuollon asukkaita on asutettu Espoon tapauksen kaltaisiin asuntoihin. Ongelmat eivät hänen mukaansa rajoitu sosiaalipalveluiden asiakkaisiin:

- Suomessa on noin puoli miljoonaa päihdeongelmaista. Päihdepalveluiden piirissä heistä on vain muutama prosentti, sanoo Ellisaari.

- On hyvin kyseenalaista jakaa ihmisiä meihin ja niihin, sillä myös tiilitaloissa asuu päihdeongelmaisia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme