Mainos
Mainos

Tukihenkilöverkosto maanviljelijöille

Maanviljelijöille aletaan syksyllä rakentaa omaa tukihenkilöverkostoa. Maatalousjärjestöt ovat huolissaan viljelijöiden henkisestä jaksamisesta EU:n puristuksessa ja haluavat tukihenkilöiden avulla auttaa pahimman yli.

Tukihenkilöprojektissa ovat mukana MTK, Suomen Mielenterveysseura, Kirkon diakonia- ja yhteistyön keskus, Mela, Maaseudun sivistysliitto ja Stakes.

Järjestöjen mukaan EU on laskenut tilojen kokonaistuloja ja monet viljelijät ovat joutuneet samalla taloudelliseen kriisiin. Viljelijät tuntevat myös, ettei heidän työtään arvosteta tarpeeksi ja he kärsivät henkisestä pahoinvoinnista.

Tukihenkilöiden tarkoituksena on kulkea viljelijän rinnalla kriisiajan yli. Tarvittaessa tukihenkilö auttaa myös käytännön asioissa.

Syksyllä koulutetaan maakuntiin 20 vastaavan tukihenkilön ryhmä, joka aloittaa puolestaan muiden vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutuksen. Tukihenkilöiksi haetaan mm. terveydenhoitoalan ammattilaisia, psykologeja ja pappeja. Lisäksi toivotaan viljelijätaustaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme