Mainos
Mainos

Tukilakot laajenevat Kuusankoskelle

Suomen Kerta Oy:n Kotkan tehtaan tukilakot uhkaavat laajentua. Maanantaina on menossa lakkoon kaksi paperitehdasta ja yksi sellutehdas Kuusankoskella.

Kotkalaisen lautasliinatehtaan lakon sovittelu keskeytyi aamuyöllä tuloksettomana.

SAK:lainen Paperiliitto aloitti aamulla tukilakon Enson Inkeroisten tehtaalla.

Piirisovittelija Esa Lonka ei vielä alkuillasta osannut sanoa ajankohtaa, milloin Suomen Kerta Oy:n Kotkan tehtaan työsopimusriidan sovittelua jatketaan. Longan mukaan sovittelu päättyi aamuyöllä tilanteeseen, jonka jälkeen mitään uutta asiaa edistävää ei ole ilmennyt.
-Silloin edellytyksiä jatkamiselle ei ole. On toki mahdollista, että sovittelun jatkosta päätetään vielä tänään, Lonka sanoo.

Lonka on tehnyt toistaiseksi yhden sovintoesityksen, joka perustui paperinjalostusalan työehtosopimukseen. Maanantaina tehdyn esityksen SAK:lainen paperiliitto kuitenkin hylkäsi.

Metsäteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Mauri Moren katsoo, että tilanne pitäisi laukaista jo olemassa olevien neuvottelumekanismien avulla.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme