Mainos
Mainos

Tukileikkuri voi viedä jopa 40 prosenttia toimeentulotuesta

Toimeentulotuen leikkaukset on otettu entistä ahkerammin käyttöön Suomessa. Leikkauksiin on päädytty, kun yhä suurempi joukko tuen saajista kieltäytyy työstä, työtoiminnasta tai koulutuksesta.

Tukea voidaan lain mukaan leikata kahdestakymmenestä neljäänkymmeneen prosenttiin. Tukien leikkaus vaihtelee kunnittain, pääsääntöisesti vajaa kymmenen prosenttia sosiaalitoimen asiakkaista joutuu tukileikkurin kohteeksi.

Suomessa on siirrytty asteittain samaan järjestelmään kuin Ruotsissa ja Tanskassa, jossa vastikkeetonta tukea myönnetään enää poikkeustilanteissa. Tuen hakijalle tarjotaan työ- tai koulutusmahdollisuuksia, joista kieltäytyminen voi johtaa leikkauksiin.

Toimeentulotukimenot nousivat viime vuonna liki viidenneksen, tuen piirissä on jo lähes 300 000 kotitaloutta.

Tukien leikkauksia ei tilastoida, ne koskettanevat alle kymmentä prosenttia hakijoista.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot