Mainos
Mainos

Tukioppilaita ennätysmäärä

Yläasteiden tukioppilastoiminta on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin.

Tänä vuonna yläasteiden oppilaista huolehtii noin 10 000 tukioppilasta. Oppilaiden keskuudessa toiminta ei ole koskaan ollut yhtä suosittua kuin nyt. Tukioppilaiden tehtävänä on muun muassa huolehtia koulun viihtyisyydestä ja toimia linkkinä oppilaiden ja opettajien välillä. Laukaassa, Lievestuoreen yläasteella koulukiusaaminen on onnistuttu kitkemään lähes kokonaan.

Tukioppilasohjaaja Markku Jaakkola Lievestuoreen yläasteelta kertoo, että koulussa tukioppilastoiminta on niin suosittua, että joiltain luokilta jopa kaikki haluaisivat tukioppilaiksi. 25 prosenttia ikäluokasta pääsee tukioppilaiksi.

Oppilaiden mielestä toiminta on hyödyllistä mutta myös hauskaa. Se kasvattaa oppilaiden yhteishenkeä ja he alkavat suhtautua toisiinsa paremmin. Tukioppilas saa myös auttaa ja näyttää nuoremmille oppilaille, että yläaste on myö kiva paikka.

Nuorisotyön koordinaattori Pia Nyman Mannerheimin lastensuojeluliiton Keski-Suomen piiriistä kertoo, että Raha-automaattiyhdistyksen tuki on vaikuttanut toiminan systematisoitumiseen. Hänen mielestään nuoret myös haluavat rakentaa osaltaan yhteisöllisempää maailmaa.

Vaikka Lievestuoreen yläasteella kiusaaminen on saatu kitkettyä, valtakunnallisesti ei mene yhtä hienosti.
Koulukiusauksen kohteeksi joutuu edelleen joka kymmenes oppilas.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.10.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme