Mainos
Mainos

Tukkakoskelo talvehtii lossiväylällä

Oulujärven jäädyttyä ilmaantui Alasalmen lossiväylään harvinainen talvehtija. Suomessa pesivä ja Keski-Euroopassa talvehtiva tukkakoskelo sinnittelee Pohjolan pakkasessa odottaen kesän tuloa.

Juhani Karjalainen on ollut lossinhoitajana Alasalmen lossilla jo kolmekymmentä vuotta. Lautta on harvinainen siinä mielessä että se kulkee läpi talven. Talven tultua ilmaantui myös tukkakoskelo lossiväylään.

Lautta hapettaa vettä kulkiessaan ja houkuttelee kaloja sulaan väylään. Tukkakoskelo on taitava sukeltaja ja syö kalaa.

- Viime pyhänä ohjaamossa kiikarilla seurasin, kun se sukelsi jopa kolmekymmensenttinen matikka suussa. Sitä se ilmassa hyppyytti. Kun se sai siepattua pään suuhun ja nieli menemään - vähän aikaa siinä katseli ja ei muuta kun sukelsi uutta hakemaan, tarinoi lossinhoitaja Karjalainen.

Lintu on kiinnostanut myös tavallisia ohikulkijoita.

Talven selkä on jo taittunut - nyt jännitetään tulevaa kesää.

- Hyvin mielenkiinnolla odotetaan, että pesiikö lintu tähän lähelle ja löytääkö se kunnon kaveria kenen kanssa vois yhteistä elämää perustaa, Karjalainen miettii.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.02.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme