Mainos
Mainos

Tulennielijöitä, akrobaatteja ja maailman vahvin mies – sirkus valtaa koko oopperatalon

Kaksi klassista taidemuotoa yhdistyy ensi perjantaina, kun Kansallisoopperassa saa ensi-iltansa CircOpera- esitys.

Oopperan lavalla nähdään sirkuksen tunnetuimpia temppuja. Romanttisessa sirkus tarinassa kuullaan katkelmia tunnetuista oopperoista, mutta mukana on myös operettia ja balettimusiikkia. CircOperassa ilmapallo symboloi rakkautta, joka kasvaa sirkusseurueeseen liittyvän tytön ja sirkuksenteknikon romanssin mukana.

Esitystä on kehitelty vuoden ajan yhdessä sirkustaitelijoiden kanssa, mutta sirkuskärpänen puri myös oopperalaulaja Ville Rusasta.

– Muistan elävästi, kun ohjaaja Jere Erkkilä pysäytti minut oopperan kuppilassa ja kysyi, että laulaisitko Figaron Cavatinoa ja kävelet sitten seinää pitkin samalla. Tähän sanoin heti samantien, että ilman muuta. Täytyy myöntää, että se on haastava kappale muutenkin laulaa ja siihen tuli nyt vielä uusi elementti, paljastaa Rusanen.

Lava nähdään kaikki hurjatkin sirkustemput

Esityksen ohjaajan Jere Erkkilän mukaan idea näiden kahden taidemuodon yhdistämisestä tuli Kansallisoopperan taiteelliselta johtajalta Lilli Paasikiveltä, joka antoi Erkkilälle vapaat kädet.

– Oopperassa tullaan näkemään sirkuselementtejä, mitkä ovat perinteistä sirkusta kuten nuorallakävelyä, ilma-akrobatiaa ja jongleerausta. Unohtamatta eläinhahmoja, joten esityksessä on karhu, joka ajaa yksipyöräisellä.

– Siinä on kauniita visuaalisia kuvia ja vauhdikkaita tilanteita, mutta myös ihanasti pysäyttäviä hetkiä sekä musiikkia laidasta laitaan. Siellä on oopperaklassikoita, balettimusiikkia, operettia ja klassista musiikkia.

Rusasen mukaan sirkuksen kauniit mutta, samalla hurjatkin liikkeet ja ooppera sekä klassinen musiikki, joka sekin on välillä hurjaa ja taiturillista – sopivat loistavasti yhteen.  

– Tämä on koko perheen juttu, jota on kiva tulla yhdessä katsomaan, lisää Rusanen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme