Mainos
Mainos

Tulevaisuuden asuntoarkkitehtuurissa korostuu yksilöllisyys

Tulevaisuuden asuntoarkkitehtuurissa korostuvat yksilöllisyys ja ekologisuus. Asuntotuotannon tulevaisuutta on pohdittu Tampereen teknillisessä yliopistossa.

tulevaisuuden asunto

Yksilöllisiä taloja yksilöllisille ihmisille. Tulevaisuuden talo on taatusti erilainen kuin naapurilla. Arkkitehti Markku Hedmanin huokea ja helposti liikuteltava konttitalo on yksi tulevaisuuden talovisioista.

- Meidän asuntotuotanto on yleispätevää. Ikäänkuin keskivertoperheelle, keskivertoihmiselle soveltuvaa, ja tämä asetelma jättää ottamatta huomioon yksilöllisen ihmisen. Ja siihen tekijään meidän pitäisi minun käsitykseni mukaan tulevaisuudessa vastata. Ja tämä kesäkontti on yksi niistä tekijöistä, yksi yritys tähän suuntaan, kertoo arkkitehti Markku Hedman Arkkitehdit MH Oy:stä.

Asuntoarkkitehtuurissa on nyt trendikästä karsastaa normiasumista. Olemmassaoleviin mittajärjestelmiin tiukasti sidottu asuntotuotanto halutaan vapauttaa yksilöllisiä elämäntapoja ja arvomaailmoja mukaileviksi talokonsepteiksi.

-Tulevaisuuden talo on kuin puvuntakki, joka on sopiva. Se on minulle tehty, mutta se ei ole minun mittojeni mukaan tehty, vaan se on tehty minun elämäntapani mukaan teollisessa tuotannossa. Tulevaisuuden koti on ikään kuin ihmisille heidän elämäntapojensa mukaan räätälöity sopiva koti, arvioi projektipäällikkö Kimmo Rönkä Taideteollisesta korkeakoulusta.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 19.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme