Mainos
Mainos

Tulevan naispiispan asu esiteltiin tänään

Helsingin tuore piispa Irja Askola on surullinen siitä, että katolinen ja ortodoksinen kirkko paheksuvat naisen valitsemista piispaksi.

- Kyllä se henkilökohtaisella tasolla sattuu, myöntää piispaksi sunnuntaina vihittävä Askola.

Askola kertoi tänään medialle järjestetyssä tilaisuudessa tulevasta piispanvihkimyksestä ja juhlaviikonlopusta. Tilaisuudessa esiteltiin myös professori Päikki Prihan Askolalle suunnittelema piispan asu.

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ja katolisen kirkon piispa Teemu Sippo ovat ilmaisseet olevansa pahoillaan evankelisluterilaisen kirkon valinnasta.

Askola toivoo, että välit kirkkojen kesken palautuvat ajan saatossa. Hän muistaa, että muiden kirkkojen reaktio oli yhtä ynseä vuonna 1988, kun Suomeen vihittiin ensimmäiset naispapit.

- Minulle riittää, että he hyväksyisivät evankelisluterilaisen kirkon tekemän ratkaisun, vaikka eivät olisi naispiispuudesta samaa mieltä, Askola sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme