Mainos
Mainos

Tulevat eläkeläiset kuluttavat matkustamiseen

Valtaosa tulevien eläkeläisten vapaa-ajan kulutuksesta menee matkustamiseen.

Kuluttajatutkimuskeskuksen mukaan hyväkuntoisia ja varakkaita eläkeläisiä on tulevaisuudessa yhä enemmän. Moni seniorikuluttaja kuitenkin kokee, että palveluja ei ole räätälöity heille.

- Ihan varmasti kun heillä on varaa ja halukkuutta maksaa, niin siihen tarpeeseen pitäisi pystyä vastaamaan, Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Anu Raijas toteaa.

Varakkailla eläkeläisillä on velaton asunto, talviasuttava mökki ja mahdollisesti loma-asunto ulkomailla. Raijas arvioi, että hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden lisäksi turvallisuus-, jätehuolto- ja ruokakuljetuspalveluille voi löytyä tulevaisuudessa kysyntää.

- Mökkiasuminen on muuttanut muotoaan ja siellä ollaan hyvissä oloissa ympäri vuoden. Halutaan että siellä toimii jätehuolto ja voi helposti hankkia ruokaa, Raijas sanoo.

Ennen eläkkeellä oltiin olemassa lapsia ja lastenlapsia varten. Tulevat eläkeläiset näkevät eläkkeen ennemmin uutena elämänvaiheena, jolloin on aikaa itselle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme